Category: Ismeretterjesztő

Grasslands Nemzeti Park, Kanada

hozzászólás

Category:Ismeretterjesztő | Tájképek

grasslands-national-parks_canadaA park 1981-ben alakult, területe 477 km².

Észak-amerikai bölény (bivaly), fekete lábú vadászgörény, prérikutyák, üregi baglyok, zsálya nyírfajd, csörgőkígyó és egyéb őshonos préri fajok találhatók a parkban.

Riding Mountain Nemzeti Park, Kanada

hozzászólás

Category:Ismeretterjesztő | Tájképek

riding-bison-canada-national-parks_A park területe 2 969 km².

Helyrehozták a kutyust

hozzászólás

Category:Állatságok | Érdekes | Ismeretterjesztő | Kínos | Pfff

helyrehoztak

Egy csaj, óriási bicepszel

hozzászólás

Category:Érdekes | Ismeretterjesztő | Kreatív | Pfff

egycsajhatalmasbicepszekkel

Tuktut Nogait Nemzeti Park, Kanada

hozzászólás

Category:Ismeretterjesztő | Tájképek

tuktut-nogait-canada-national-parks_Jelentése: fiatal rénszarvas, területe:18 000 km².

Ők tényleg horgásznak

hozzászólás

Category:Érdekes | Ismeretterjesztő

tenyleghorgasznak

WC-Papir-Guriga-Alkotás

hozzászólás

Category:Érdekes | Ismeretterjesztő | Kreatív

wcpapirguriga

Akkor tépj egy cetlit :)

hozzászólás

Category:Egyéb | Érdekes | Humoros | Ismeretterjesztő | Kínos | Kreatív | Pfff

eladotepdle

Fehérfarkú erszényesnyúl, kihalt faj

hozzászólás

Category:Érdekes | Ismeretterjesztő

feherfarku erszenyesnyul

Ausztrália területén élt. Két populációja volt. Az egyik Dél-Ausztrália állam északkeleti részén, valamint az Északi terület csatlakozó részein élt, míg a másik Nyugat-Ausztrália keleti részén és az Északi Terület délnyugati csücskében fordult elő. Kifejezetten száraz környezetben, félsivatagi, sivatagi körülmények között élt.
Testhossza 20-27 centiméter, farokhossza 12-17 centiméter, súlya 300-400 gramm volt. Finom szálú, selymes szőrzete testének felső részén szürkésbarna, míg hasán fehér színű volt. Hosszú farka sűrű szőrzetű bojtban végződött, mely nagyobb méretű rokonfajától eltérően teljes egészében fehér színű volt. Fejét igen karakterisztikussá tette hosszú bajsza és nagy fülei.
A faj életmódjáról kevés információt tudunk. Mint a bandikutok többsége, ez a faj is kifejezetten éjszakai életmódú volt. A nappalt saját maga ásta üregben töltötte. Tápláléka feltehetően rovarokból, egyéb kis méretű állatokból és gyökerekből állt.
A faj drasztikus méretű állománycsökkenése a 20. század elején kezdődött meg. Nagyarányú megritkulását, majd kihalását is a betelepített ragadozók (elsősorban a vörös rókák és az elvadult macskák) okozták. Emellett a szintén betelepített üregi nyulak által okozott nagymérvű változások a növényzetben is közrejátszott a faj eltűnésében, mivel így kevesebb fedezéket talált, ahová a ragadozók elől el tudott rejtőzni.
Utolsó hiteles észlelése 1931-ből van. Az ausztrál őslakosok beszámolói szerint, ők még az 1960′-as években is találkoztak a faj egyedeivel, de azóta ők sem látták, így mára nagy valószínűséggel a faj végleg kihalt.

Jó irány

hozzászólás

Category:Érdekes | Ismeretterjesztő | Kreatív | Pfff

jokorjohelyen

www.kutyasulivac.hu